Impozitare

Potrivit legislatiei fiscale in vigoare, castigurile rezultate din plasamentele in fondurile de investitii sunt impozitate cu 10%. Cota unica se aplica doar persoanelor fizice indiferent de data achizitiei sau perioada detinerii a titlurilor.

S.A.I ATLAS ASSET MANAGEMENT S.A. emite anual fisa de portofoliu in care este evidentiat castigul/pierderea realizata in anul precedent (fisele de portofoliu se emit doar in cazul a cel putin unei operatiuni de rascumparare efectuate pe oricare dintre fondurile noastre in decursul unui an). Calculul castigului/pierderii se realizeaza ca diferenta intre pretul de rascumparare si pretul de cumparare/subscriere.

Pretul de rascumparare este pretul cuvenit investitorului la retragerea (totala sau partiala) din fond. Pretul de cumparare/subscriere este pretul platit pentru achizitionarea unitatilor de fond respective, care cuprinde si si cheltuielile de subscriere.

Fisa de portofoliu este inmanata personal investitorilor sau transmisa pe adresa de e-mail indicata in Formularul de subscriere.

Pentru anul fiscal 2017 investitorul declara castigul/pierderea realizata pana cel tarziu la data de 15 Iulie 2018, prin depunerea formularului "Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice".

 Declaratia unica     Instructiuni        Sedii ANAF

 

Incepand cu anul 2019 depunerea Declaratiei se va realiza pana la data 15 Martie pentru anul fiscal anterior.

IMPORTANT! S.A.I. ATLAS ASSET MANAGEMENT S.A. NU retine la sursa impozitul datorat si nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele modificari care nu au fost notificate; sarcina declararii veniturilor obtinute apartine exclusiv investitorului.

+4 0213 617 821
+4 0213 617 822