Impozitare

Potrivit legislatiei fiscale in vigoare, castigurile rezultate din plasamentele in fondurile de investitii sunt impozitate cu 10%. Cota unica se aplica doar persoanelor fizice indiferent de data achizitiei sau perioada detinerii a titlurilor.

       S.A.I ATLAS ASSET MANAGEMENT S.A. emite anual fisa de portofoliu in care este evidentiat castigul/pierderea realizata in anul precedent (fisele de portofoliu se emit doar in cazul a cel putin unei operatiuni de rascumparare efectuate pe oricare dintre fondurile noastre in decursul unui an). Calculul castigului/pierderii se realizeaza ca diferenta intre pretul de rascumparare si pretul de cumparare/subscriere.

      Pretul de rascumparare este pretul cuvenit investitorului la retragerea (totala sau partiala) din fond. Pretul de cumparare/subscriere este pretul platit pentru achizitionarea unitatilor de fond respective, care cuprinde si cheltuielile de subscriere.

      Fisa de portofoliu este inmanata personal investitorilor sau transmisa pe adresa de e-mail indicata in Formularul de subscriere.

      Contribuabilii care au realizat venituri din investiții pe piata de capital din România sau din strainatate au obligația de a declara castigurile sau pierderile prin DECLARATIA UNICA.

       Pentru veniturile realizate în anul 2020, termenul pentru depunerea Declarației unice este de 25 mai 2021, iar dacă aveți impozit de plătit, acesta trebui plătit tot până la 25 mai 2021. Plata impozitului se face online prin Spațiul Privat Virtual sau ghiseul.ro, după ce sumele de plată vor fi actualizate în platforme (actualizarea se poate face cu întârziere de câteva zile sau săptămâni de la depunerea Declarației Unice). Plata impozitului se mai poate face prin numerar, mandat poștal sau card bancar prin POS-urile instalate la unitățile Trezoreriei sau prin virament în contul de trezorerie de regularizări al administrației fiscale de domiciliu.

 

 Declaratia unica     Instructiuni        Sedii ANAF

       Declaratia unică se poate descarca de pe site-ul ANAF sau direct din contul dvs. din Spațiul Privat Virtual. inregistrarea pe Spațiul Privat Virtual se poate face AICI. Dupa inregistrare contul va trebui activat, fie printr-o deplasare la un ghiseu ANAF, fie online. Informații suplimentare și pașii de urmat pentru înregistrare se regăsesc în acest document ANAF.


IMPORTANT! S.A.I. ATLAS ASSET MANAGEMENT S.A. NU retine la sursa impozitul datorat si nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele modificari care nu au fost notificate; sarcina declararii veniturilor obtinute apartine exclusiv investitorului.

 

+4 0213 617 821
+4 0213 617 822